Café Caron

Café Caron

Frans Halsstraat 28
Amsterdam

Café Caron is ontstaan vanuit de behoefte van David en Tom een restaurant te openen zoals zij thuis bij Alain en Roeltje aten: in een warme huiselijke sfeer, met houten tafels en stoelen en tekeningen van Paps aan de muur. Waar kwalitatief hoogwaardige producten met een simpele bereiding de hoofdtoon voeren maar waar je vooral in goed gezelschap een fijne avond kan hebben. Deze filosofie is de basis voor al onze restaurants maar ontstaan en verfijnd in onze eerste vestiging in de Pijp. Als bevestiging van ons werk hebben we sinds 2019 een Bib Gourmand van Michelin die onze prijs/kwaliteitsverhouding onderstreept.

Zoals in de meeste bistro’s houden we het graag simpel. We serveren een kleine kaart met voor, hoofd en nagerechten en altijd met keuze uit vis, vlees en vegetarisch. Zowel in de vorm van een 3-gangen menu als à la carte. De wijnkaart is Frans net als onze kelderklassiekers in het Rode boekje. En waar wij Café zien als de ideale plek voor een intiem diner, is er ook altijd plek aan de gezellig bar. Zomers zit je heerlijk in de open serre of op het terras rondom de Frans Halsstraat en Eerste Jacob van Kampenstraat op steenworp afstand van Petit Caron.

Bib Gourmand
World's French Restaurant
Menu
Le Menu
A la carte
Le grand final

Adres


Frans Halsstraat 28 H
1072 BS Amsterdam

Parkeren
Parkeergarage Albert Cuyp
Ruysdaelkade 93
1072 AM Amsterdam, Nederland

Openingstijden


Zondag tot donderdag
18:00 – 00:00
Zondag lunch
12:00 – 14:00
Vrijdag en zaterdag
18:00 – 01:00

Restaurants Caron werd in 2016 opgericht door de broers Tom en David en hun vader Alain Caron. Met hun eerste restaurant, Café Caron, wilden ze de gasten Alain’s kijk op de Franse keuken laten ervaren. Het restaurant verdiende snel een vaste plek in het Amsterdamse horeca landschap. Inmiddels telt Caron vier restaurants in Amsterdam, elk met zijn eigen interpretatie en perspectief van een huiselijk restaurant, gedreven door de Franse bistro stroming.

Sinds 2016
Get a glimpse of what goes on at our restaurants.
Choose the Instagram account you want to visit.
Pick the restaurant you want to make a group reservation at.