Tannay

Tannay

Zandhoek 14
Amsterdam
Groepsreserveringen

Na een gedenkwaardige periode van vier jaar onder onze vleugels, ondergaat Restaurant De Gouden Reael op het Realeneiland een bijzondere transformatie. Vanaf eind april slaan we een nieuwe bladzijde om en verwelkomt dit monumentale hoekje van Amsterdam een nieuw tijdperk onder de naam Tannay.

Chef Thomas Demuth zal als onze nieuwe partner Tannay introduceren in het Amsterdamse culinaire landschap. Tannay is vernoemd naar het dorpje waar Thomas opgroeide in de Bourgogne en zijn vader nog steeds wijn maakt. Met zijn staat van dienst en gesteund door de culinaire hand van patroon Alain Caron, belooft Chef Thomas Demuth een menu te presenteren dat een eerbetoon is aan zijn wortels in de Franse streek.

Thomas Demuth kookt uit herinneringen die hem voeren vanuit de keuken van zijn moeder in de Bourgogne, via zijn periodes in topzaken waaronder George V in Parijs, tot aan zijn tijd bij ons in Amsterdam. Hij presenteert zijn gerechten in een 5-gangen chef’s menu of à la carte, en daarbij presenteren we een wijnkaart die de diepte van de Bourgogne, Loire en Champagne verkent.

Er bestaat de mogelijkheid om aan de keuken te eten, en ook voor groepen is er een semi private ruimte voor maximaal 16 personen. In de zomer biedt het terras meer dan voldoende plek om heerlijk buiten te dineren aan de oude ophaalbrug.

Het monumentale grachtenpand aan de Zandhoek bevat een uniek stukje geschiedenis. Meer informatie vindt je hier

Wij koken het liefst met seizoensgebonden ingrediënten, en naast vlees en vis gebruiken we ook gluten, noten en lactose. We kunnen veel allergieën en dieetwensen tegemoet komen, maar het is het beste als we hier vóór je bezoek aan Tannay van op de hoogte zijn. Je kunt dit aangeven bij het maken van je reservering.

World's French Restaurant
Menu
A la carte
Le menu
Le menu
(vegetarisch)

Adres


Zandhoek 14
1013 KT Amsterdam

Parkeren
Er is parkeergelegenheid aan de straat

Openingstijden


Woensdag tot en met Zondag kun je aanschuiven voor Diner van:
18:00 tot 21:30

Op Zaterdag en Zondag kun je aanschuiven voor Lunch van:

12:30 tot 14:00

Restaurants Caron werd in 2016 opgericht door de broers Tom en David en hun vader Alain Caron. Met hun eerste restaurant, Café Caron, wilden ze de gasten Alain’s kijk op de Franse keuken laten ervaren. Het restaurant verdiende snel een vaste plek in het Amsterdamse horeca landschap. Inmiddels telt Caron vier restaurants in Amsterdam, elk met zijn eigen interpretatie en perspectief van een huiselijk restaurant, gedreven door de Franse bistro stroming.

Sinds 2016
Get a glimpse of what goes on at our restaurants.
Choose the Instagram account you want to visit.
Pick the restaurant you want to make a group reservation at.