SOUPE A L’OIGNON
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
–
HARDER TARTAAR
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
Restaurants
- Café Caron
- Petit Caron
- Cantine de Caron
- Groepsreserveringen
- Tannay
KLIK HIER OM ONS FEESTDAGEN MENU TE BEKIJKEN!
Cantine de Caron ligt midden in het historische Westerpark, dat in 1885 begon als gasfabriek en in 2003 werd omgebouwd tot een bruisend cultureel park. Oorspronkelijk gebouwd als industrieel onderkomen voor een van de energiecentrales van de stad, herbergt dit voormalige fabrieksgebouw nu een brasserie die je verwelkomt voor een snelle lunch of een uitgebreid diner. Neem binnen plaats aan een van de tafels in dit rauwe, romantische monument of buiten op ons zonovergoten terras, met uitzicht op het Westerpark. Op de kaart staan herkenbare Franse gerechten met een mediterrane sfeer en op de wijnkaart wijnen uit alle toonaangevende Franse regio’s. Cantine de Caron biedt de ideale gelegenheid voor een memorabele avond met grote gezelschappen.
SOUPE A L’OIGNON
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
–
HARDER TARTAAR
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
MAITAKE
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
–
VIS VAN DE DAG
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
–
POUSSIN
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
–
RIBEYE (2 pers)
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en Romaine sla
supplement €17 p.p.
–
ZEEBAARS (2 pers)
met sauce verte, venkelsalade en risotto
supplement €12 p.p.
RIZ AU LAIT
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten, oranje bloesem en hangop van geitenyoghurt
–
MOUSSE AU CHOCOLAT
met zoethout, olijfolie en zeezout
AARDAPPELMOUSSELINE / 5,5
FRITES met mayonaise / 5
ROMAINE SLA met citroenvinaigrette / 4,5
SPECIALE DE CLAIRE oester / ps 4
IRISH MOR oester / ps 5,5
4 GARNALENKROKETTEN met mayonaise / 12,5
STRACCIATELLA met toast, pistache en olijfolie / 9,5
PARMAHAM met cornichons / 9
ZUURDESEM met gepofte knoflook boter / 6,5
OLIJVEN en ARTISJOKKEN in olijfolie / 8
SOUPE A L’OIGNON 13
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
BISQUE CAPPUCCINO 11,5
bisque van Noordzeekrab, krabvlees met melkschuim en cacao
HARDER TARTAAR 14
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
OEUF EN MEURETTE 11,5
gepocheerd ei in rode wijnsaus met paddenstoelen, duxelles met gerookte lardo en Cognac geserveerd met croutons
TERRINE 14
van kippenlever, eendenborst en lardo met barbecuebrood en jus van amarenekersen
MAITAKE 22,5
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
VIS VAN DE DAG 26
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
POUSSIN 27,5
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
CANARD A L’ORANGE 26
eendenborst met bospeen, raap en eendenjus met sinaasappel
RIBEYE (2 pers) 82
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en
Romaine sla (extra persoon of andere gaartijd mogelijk)
ZEEBAARS (2 pers) 82
met sauce verte, venkelsalade en risotto
BAGUETTE STRACCIATELLA 13
met tomatencompote en pistache
BAGUETTE RIBEYE 18
met rode wijn-mosterdjus en little gem
BAGUETTE GARNALENKROKETTEN 13,5
met peterselie, citroenmayonaise en mosterd
BAGUETTE GEROOKTE ZALM 11,5
met mierikswortelcrème en ingelegde komkommer
BOLLETJE IJS 3,5
MADELEINES 9,5
gemaakt met beurre noisette en geserveerd met miso karamel
RIZ AU LAIT 11,5
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten en hangop
MOUSSE AU CHOCOLAT 11,5
met zoethout, olijfolie en zeezout
KAAS 12,5
een selectie van 3 kazen
ESPRESSO MARTINI 12,5
SOUPE A L’OIGNON
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
–
HARDER TARTAAR
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
MAITAKE
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
–
VIS VAN DE DAG
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
–
POUSSIN
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
–
RIBEYE (2 pers)
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en Romaine sla
supplement €17 p.p.
–
ZEEBAARS (2 pers)
met sauce verte, venkelsalade en risotto
supplement €12 p.p.
RIZ AU LAIT
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten, oranje bloesem en hangop van geitenyoghurt
–
MOUSSE AU CHOCOLAT
met zoethout, olijfolie en zeezout
AARDAPPELMOUSSELINE / 5,5
FRITES met mayonaise / 5
ROMAINE SLA met citroenvinaigrette / 4,5
SPECIALE DE CLAIRE oester / ps 4
IRISH MOR oester / ps 5,5
4 GARNALENKROKETTEN met mayonaise / 12,5
STRACCIATELLA met toast, pistache en olijfolie / 9,5
PARMAHAM met cornichons / 9
ZUURDESEM met gepofte knoflook boter / 6,5
OLIJVEN en ARTISJOKKEN in olijfolie / 8
FLUITJE HEINEKEN / 3,5
TEXELS SKUUMKOPPE / 6
RICARD PASTIS / 6
LILLET BLANC TONIC / 11
LILLET ROSE TONIC / 11
NEGRONI / 11
GIN TONIC Beefeater / 12,5
BLOODY MARY / 12,5
SPRITZ Berto Aperitivo / 12,5
LIMONCELLO spritz / 12,5
SOUPE A L’OIGNON 13
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
BISQUE CAPPUCCINO 11,5
bisque van Noordzeekrab, krabvlees met melkschuim en cacao
HARDER TARTAAR 14
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
OEUF EN MEURETTE 11,5
gepocheerd ei in rode wijnsaus met paddenstoelen, duxelles met gerookte lardo en Cognac geserveerd met croutons
TERRINE 14
van kippenlever, eendenborst en lardo met barbecuebrood en jus van amarenekersen
MAITAKE 22,5
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
VIS VAN DE DAG 26
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
POUSSIN 27,5
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
CANARD A L’ORANGE 26
eendenborst met bospeen, raap en eendenjus met sinaasappel
RIBEYE (2 pers) 82
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en
Romaine sla (extra persoon of andere gaartijd mogelijk)
ZEEBAARS (2 pers) 82
met sauce verte, venkelsalade en risotto
BOLLETJE IJS 3,5
MADELEINES 9,5
gemaakt met beurre noisette en geserveerd met miso karamel
RIZ AU LAIT 11,5
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten en hangop
MOUSSE AU CHOCOLAT 11,5
met zoethout, olijfolie en zeezout
KAAS 12,5
een selectie van 3 kazen
ESPRESSO MARTINI 12,5
Loire – ‘Carte d’Or” 9
Coteaux du Layon, Domaine des Baumard
Loire – ‘Clos de St. Catherine” 10,5
Coteaux du Layon, Domaine des Baumard
Languedoc – “Ambre”, Rivesaltes 7
Domaine Pouderoux
Roussilon – Banyuls Méditerranée 8,5
Domaine Piétri Geraud
LIMONCELLO / 7
CALVADOS ROGER GROULT ‘8 ANS’ / 9
BAS-ARMAGNAC, DARTIGALONGUE 30 ANS’ / 13,5
GRAPPA MARZADRO / 8
DALWHINNIE / 9
COGNAC VS, MESTREAU 8,5
AMARETTO DI TIVOLI / 9
DISARONNO / 6
SAMBUCA / 7
PORT FONSECA RUBY / 7
KOFFIE v.a. / 3
DECAFÉ v.a. / 3,5
GEMBERTHEE / 3,5
MUNTTHEE / 3,5
MÉLANGE DE MAISON ‘PAR CARON’ / 3,5
verveine, salie en kamille
SOUPE A L’OIGNON
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
–
HARDER TARTAAR
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
MAITAKE
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
–
VIS VAN DE DAG
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
–
POUSSIN
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
–
RIBEYE (2 pers)
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en Romaine sla
supplement €17 p.p.
–
ZEEBAARS (2 pers)
met sauce verte, venkelsalade en risotto
supplement €12 p.p.
RIZ AU LAIT
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten, oranje bloesem en hangop van geitenyoghurt
–
MOUSSE AU CHOCOLAT
met zoethout, olijfolie en zeezout
AARDAPPELMOUSSELINE / 5,5
FRITES met mayonaise / 5
ROMAINE SLA met citroenvinaigrette / 4,5
SPECIALE DE CLAIRE oester / ps 4
IRISH MOR oester / ps 5,5
4 GARNALENKROKETTEN met mayonaise / 12,5
STRACCIATELLA met toast, pistache en olijfolie / 9,5
PARMAHAM met cornichons / 9
ZUURDESEM met gepofte knoflook boter / 6,5
OLIJVEN en ARTISJOKKEN in olijfolie / 8
SOUPE A L’OIGNON 13
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
BISQUE CAPPUCCINO 11,5
bisque van Noordzeekrab, krabvlees met melkschuim en cacao
HARDER TARTAAR 14
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
OEUF EN MEURETTE 11,5
gepocheerd ei in rode wijnsaus met paddenstoelen, duxelles met gerookte lardo en Cognac geserveerd met croutons
TERRINE 14
van kippenlever, eendenborst en lardo met barbecuebrood en jus van amarenekersen
MAITAKE 22,5
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
VIS VAN DE DAG 26
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
POUSSIN 27,5
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
CANARD A L’ORANGE 26
eendenborst met bospeen, raap en eendenjus met sinaasappel
RIBEYE (2 pers) 82
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en
Romaine sla (extra persoon of andere gaartijd mogelijk)
ZEEBAARS (2 pers) 82
met sauce verte, venkelsalade en risotto
BAGUETTE STRACCIATELLA 13
met tomatencompote en pistache
BAGUETTE RIBEYE 18
met rode wijn-mosterdjus en little gem
BAGUETTE GARNALENKROKETTEN 13,5
met peterselie, citroenmayonaise en mosterd
BAGUETTE GEROOKTE ZALM 11,5
met mierikswortelcrème en ingelegde komkommer
BOLLETJE IJS 3,5
MADELEINES 9,5
gemaakt met beurre noisette en geserveerd met miso karamel
RIZ AU LAIT 11,5
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten en hangop
MOUSSE AU CHOCOLAT 11,5
met zoethout, olijfolie en zeezout
KAAS 12,5
een selectie van 3 kazen
ESPRESSO MARTINI 12,5
SOUPE A L’OIGNON
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
–
HARDER TARTAAR
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
MAITAKE
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
–
VIS VAN DE DAG
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
–
POUSSIN
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
–
RIBEYE (2 pers)
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en Romaine sla
supplement €17 p.p.
–
ZEEBAARS (2 pers)
met sauce verte, venkelsalade en risotto
supplement €12 p.p.
RIZ AU LAIT
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten, oranje bloesem en hangop van geitenyoghurt
–
MOUSSE AU CHOCOLAT
met zoethout, olijfolie en zeezout
AARDAPPELMOUSSELINE / 5,5
FRITES met mayonaise / 5
ROMAINE SLA met citroenvinaigrette / 4,5
SPECIALE DE CLAIRE oester / ps 4
IRISH MOR oester / ps 5,5
4 GARNALENKROKETTEN met mayonaise / 12,5
STRACCIATELLA met toast, pistache en olijfolie / 9,5
PARMAHAM met cornichons / 9
ZUURDESEM met gepofte knoflook boter / 6,5
OLIJVEN en ARTISJOKKEN in olijfolie / 8
FLUITJE HEINEKEN / 3,5
TEXELS SKUUMKOPPE / 6
RICARD PASTIS / 6
LILLET BLANC TONIC / 11
LILLET ROSE TONIC / 11
NEGRONI / 11
GIN TONIC Beefeater / 12,5
BLOODY MARY / 12,5
SPRITZ Berto Aperitivo / 12,5
LIMONCELLO spritz / 12,5
SOUPE A L’OIGNON 13
uienbouillon, met gekonfijte hele ui, Comté bechamel en
uiencrème
BISQUE CAPPUCCINO 11,5
bisque van Noordzeekrab, krabvlees met melkschuim en cacao
HARDER TARTAAR 14
met Sambaï-vinaigrette, harderkuit en citroenmelisse
OEUF EN MEURETTE 11,5
gepocheerd ei in rode wijnsaus met paddenstoelen, duxelles met gerookte lardo en Cognac geserveerd met croutons
TERRINE 14
van kippenlever, eendenborst en lardo met barbecuebrood en jus van amarenekersen
MAITAKE 22,5
millefeuille van topinamboer met beurre blanc van wei en gekonfijte knoflook
VIS VAN DE DAG 26
met een beurre blanc van gerookte paling geserveerd met krieltjes, mosselen, garnalen en zoetzure sjalot
POUSSIN 27,5
gelakt met appelstroop en geserveerd met spinazie, kippenjus en frites
CANARD A L’ORANGE 26
eendenborst met bospeen, raap en eendenjus met sinaasappel
RIBEYE (2 pers) 82
saignant gebakken met rode wijn-mosterdjus, frites en
Romaine sla (extra persoon of andere gaartijd mogelijk)
ZEEBAARS (2 pers) 82
met sauce verte, venkelsalade en risotto
BOLLETJE IJS 3,5
MADELEINES 9,5
gemaakt met beurre noisette en geserveerd met miso karamel
RIZ AU LAIT 11,5
met geroosterde vijgen, vanille rijst, walnoten en hangop
MOUSSE AU CHOCOLAT 11,5
met zoethout, olijfolie en zeezout
KAAS 12,5
een selectie van 3 kazen
ESPRESSO MARTINI 12,5
Loire – ‘Carte d’Or” 9
Coteaux du Layon, Domaine des Baumard
Loire – ‘Clos de St. Catherine” 10,5
Coteaux du Layon, Domaine des Baumard
Languedoc – “Ambre”, Rivesaltes 7
Domaine Pouderoux
Roussilon – Banyuls Méditerranée 8,5
Domaine Piétri Geraud
LIMONCELLO / 7
CALVADOS ROGER GROULT ‘8 ANS’ / 9
BAS-ARMAGNAC, DARTIGALONGUE 30 ANS’ / 13,5
GRAPPA MARZADRO / 8
DALWHINNIE / 9
COGNAC VS, MESTREAU 8,5
AMARETTO DI TIVOLI / 9
DISARONNO / 6
SAMBUCA / 7
PORT FONSECA RUBY / 7
KOFFIE v.a. / 3
DECAFÉ v.a. / 3,5
GEMBERTHEE / 3,5
MUNTTHEE / 3,5
MÉLANGE DE MAISON ‘PAR CARON’ / 3,5
verveine, salie en kamille
Parkeren
Q-Park Westergasfabriek
Van Bleiswijkstraat 8
1051 DG Amsterdam
–
Maandag tot zondag voor lunch en diner
12:00 – 00:00
Restaurants Caron werd in 2016 opgericht door de broers Tom en David en hun vader Alain Caron. Met hun eerste restaurant, Café Caron, wilden ze de gasten Alain’s kijk op de Franse keuken laten ervaren. Het restaurant verdiende snel een vaste plek in het Amsterdamse horeca landschap. Inmiddels telt Caron vier restaurants in Amsterdam, elk met zijn eigen interpretatie en perspectief van een huiselijk restaurant, gedreven door de Franse bistro stroming.