Familiare plekken

Onze Caron Restaurants zijn plaatsen waar gasten thuiskomen. Warme ambiances waar je je welkom voelt, gewaardeerd en omarmd door de sensatie van vertrouwdheid. Geboren uit de familietraditie van koken en delen, zijn de restaurants de natuurlijke voortzetting, de thuisbasis van deze traditie, voortbouwend op de liefde voor degenen met wie we gedenkwaardige momenten delen.

Door de jaren heen hebben velen de weg naar onze restaurants gevonden, vaak komen ze terug en worden ze vaste gasten. We zijn er trots op dat we de Franse keuken altijd op de Caron-manier serveren; de manier waarop de essentie van de Franse keuken in ere wordt gehouden en kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid worden bevorderd.

About Caron

In 2016 zijn wij begonnen met ons eerste restaurant in de Frans Halsstraat, in het hart van de bruisende wijk De Pijp, aan de rand van het historische centrum en de grachten van Amsterdam. Café Caron werd geboren uit de inspiratie om een echte Franse bistrot te creëren die een verfijnde kijk biedt op de uitgebreide traditionele keuken in een warme, huiselijke sfeer. Gedreven door de liefde en waardering en niet lang nadat Café zijn deuren opende, volgde Petit Caron. In april van 2018 verwelkomde Petit haar eerste gast op het bruisende terras met uitzicht op het Gerard Douplein, op een steenworp afstand van Café Caron. Gasten, jong en oud streken neer voor een glas wijn, oesters, kleine gerechtjes met traditionele vleeswaren, kazen en een fijn bereid menu met klassieke bistrogerechten.

In mei 2024, krijgt Petit Caron een nieuw onderkomen. Thuis op de Frans Halstraat als buurman en kleine broertje van Café Caron

JE KUNT NOG ZO GOED ETEN EN GOED DRINKEN, UITEINDELIJK WORDT EEN AVOND ALLEEN EEN DIERBARE HERINNERING ALS JE HEM DEELT MET GOED GEZELSCHAP.

David Caron

In 2019 zijn Café Caron en Petit Caron uitgegroeid tot geliefde plekken bij mensen uit Amsterdam en daarbuiten. Deze erkenning leidde tot een unieke kans om een restaurant over te nemen op het kalme Reaeleneiland, een historisch eilandje net ten westen van het Centraal Station van Amsterdam. Het was de Gouden Reael dat op zoek was naar een nieuwe eigenaar, het restaurant waar Alain zijn eerste baan in de keuken kreeg toen hij in 1982 naar Amsterdam verhuisde en waar hij onder de hoede kwam van de legendarische chef Ernst Gottlieb. Een sterk gevoel van ‘meant-to-be’ dreef onze familie om deze thuiskomst te realiseren en de zorg voor het decennialange erfgoed van het restaurant op zich te nemen. Zoals Alain altijd heeft geroepen: de cirkel is rond.

Thuiskomen
Poiles, Gouden Reael
Poiles, Gouden Reael
Tom, Alain, David, at Café Caron for Vogue Living
Tom, Alain, David, at Café Caron for Vogue Living

In april 2024 breekt een nieuw tijdperk aan voor de Gouden Reael dat transformeert in Tannay en wordt het de thuisbasis van de jonge en getalenteerde chef Thomas Demuth, geboren in Frankrijk. Wanneer we in 2020 te maken krijgen met COVID-19 en we zorgzaam moeten omgaan met de geldende maatregelen, komt er voor ons de kans voorbij om op het Westergasterrein een tijdelijk restaurant te openen. Deze is uit nood geboren: Petit Caron aan het Gerard Douplein, is te klein voor de 1,5 meterregel. Hierdoor kon onze kleinste restaurant helaas niet open voor gasten en biedt het Machinegebouw op het Westergasterrein tijdelijke uitkomst.

About Caron

Maar onze aanwezigheid op het Westergasterrein blijkt een schot in de roos en na vele enthousiaste reacties van onze gasten en de culturele beheerders van het park, besluiten we te blijven. Cantine de Caron opent haar deuren in mei 2021, een familaire brasserie waar we onze gasten in grotere gezelschappen kunnen verwelkomen. Met vier verschillende invalshoeken hadden we nu de mogelijkheid om gasten een verscheidenheid aan perspectieven op de Franse keuken te serveren, allemaal in de warme omgeving die binnen de familie heerst. Van haute cuisine, tot verfijnd bistrot dineren, van een klassieke brasserie tot het drinken van een glas wijn bij een selectie van kleine gerechten. Een compleet culinair verhaal dat uiteindelijk het leven viert gedeeld met vrienden en familie.

About Caron

Er is veel gebeurd sinds Café Caron in 2016 voor het eerst zijn deuren opende. Maar dankzij de sterke fundamenten is de essentie altijd gebleven en kenmerkend voor het succes van de restaurants. De overtuiging van loyaliteit, kwaliteit en authenticiteit is verankerd in de cultuur van Caron en is voelbaar in elk van de teamleden. Gaandeweg werden ook veel leveranciers vrienden van wie de bijdrage aan de ervaring van de gasten integraal is. Lokale boeren, slagers, wijnmakers en wijnleverancier, elke relatie is een viering van de kwaliteit die in de restaurants voelbaar moet zijn.

à table!

-->
Get a glimpse of what goes on at our restaurants.
Choose the Instagram account you want to visit.
Pick the restaurant you want to make a group reservation at.