Familiare plekken

De Caron restaurants zijn plaatsen waar gasten een thuis gevoel ervaren. Het zijn warme ambiances waar je je welkom voelt. Geboren uit de familietraditie van koken en samenzijn, zijn de restaurants verlengstuk van ons eigen huis. Door de jaren heen hebben velen de weg naar onze restaurants gevonden, vaak komen ze terug en worden ze vaste gasten. We zijn er trots op dat we de Franse keuken altijd op de Caron-manier serveren: met kwaliteitsproducten, authenticiteit, toegankelijkheid en tijdloosheid.

About Caron

Café Caron

In 2016 begonnen wij met ons eerste restaurant in de Frans Halsstraat, in het hart van de bruisende wijk De Pijp in Amsterdam. Café Caron werd geboren uit de inspiratie van Alain en Roeltje thuis. David en Tom wilden een restaurant beginnen dat aanvoelde alsof je aan hun eigen eettafel zat, waar top gerechten zonder poespas in een huiselijke setting werden geserveerd. Daarom ook de naam Café Caron, zodat de verwachtingen niet te hoog zouden worden en het duidelijk zou zijn dat het een relaxte sfeer betrof. David en Tom startten de zaak met begeleiding van Alain in de keuken, niet als Chef maar als culinair adviseur en kritische noot, een rol die hij nu nog steeds vervuld voor alle vier de zaken.

JE KUNT NOG ZO GOED ETEN EN GOED DRINKEN, UITEINDELIJK WORDT EEN AVOND ALLEEN EEN DIERBARE HERINNERING ALS JE HEM DEELT MET GOED GEZELSCHAP.

David Caron

Na een bruisend eerste jaar volgde al snel Petit Caron. We droomden ervan om een tweede kleine zaak tegenover Café Caron te openen. Een wijnbar waar je snel een hapje kon eten en vooral lekker kon borrelen, zonder reservering. Hoewel de overkant niet door ging, bleef het idee hangen, en kwamen we terecht op het Gerard Douplein bij Martijn Wolff. Samen werkten we de plannen uit en in april 2018 verwelkomde Petit haar eerste gast op het bruisende terras. Wijn, oesters, kleine gerechtjes met traditionele vleeswaren en kazen, en een fijn bereid menu(tje) met klassieke bistrogerechten zoals in Parijs.

In mei 2024, krijgt Petit Caron een nieuw onderkomen, thuis op de Frans Halstraat als buurman en kleine broertje van Café Caron. Zoals we het ooit droomden, is nu dus werkelijkheid geworden.

Petit Caron
Poiles, Gouden Reael
Poiles, Gouden Reael
Tom, Alain, David, at Café Caron for Vogue Living
Tom, Alain, David, at Café Caron for Vogue Living

Tannay

In 2019 kregen we de unieke kans om een restaurant over te nemen op het kalme Reaeleneiland, een historisch eilandje net ten westen van het Centraal Station van Amsterdam. Het was de Gouden Reael, het restaurant waar Alain zijn eerste baan in de keuken kreeg toen hij in 1982 naar Amsterdam verhuisde en ging werken voor reclameman Ernst Gottlieb. We konden deze kans vanzelfsprekend niet aan ons voorbij laten gaan. Zoals Alain altijd heeft geroepen: de cirkel is rond.

COVID-19 gooide echter roet in het eten, want we moesten de deuren na slechts drie maanden alweer sluiten. Julian Louw, inmiddels uitgegroeid van maître in Café Caron tot partner in de Caron groep in 2019, wist in 2023 de rust te vinden om de zaak te laten draaien zoals we het voor ogen hadden. Met als onverwachte uitkomst dat we het roer begin 2024 weer helemaal omgooiden…

In april 2024 brak een nieuw tijdperk aan voor de Gouden Reael, dat transformeerde in Tannay. Dit werd de thuisbasis van onze jonge en getalenteerde chef Thomas Demuth. Tannay, vernoemd naar de appellatie Coteaux Tannay waar Thomas opgroeide in de Bourgogne en zijn vader nog steeds wijn maakt.

About Caron

Cantine de Caron

Wanneer we in 2020 te maken kregen met de uitdagingen van COVID-19, kwam er voor ons de kans voorbij om op het Westergasterrein een tijdelijk restaurant te openen. Deze was uit nood geboren: Petit Caron aan het Gerard Douplein was te klein voor de 1,5 meterregel, waardoor onze kleinste restaurant niet open kon voor gasten. Het Machinegebouw op het Westergasterrein bood tijdelijke uitkomst en werd voor de zomermaanden omgetoverd tot Grand Caron.

Ons Westergasterrein bleek een schot in de roos, en na vele enthousiaste reacties van onze gasten en de culturele beheerders van het park, besloten we te blijven. Cantine de Caron opende haar deuren in mei 2021, een restaurant waar we onze gasten ook in grotere gezelschappen kunnen verwelkomen.

About Caron

Met vier verschillende invalshoeken hebben we nu de mogelijkheid om onze gasten een verscheidenheid aan perspectieven op onze keuken te serveren, allemaal binnen de Caron visie. Van verfijnde gerechten in een rustige omgeving, tot bruisend bistro dineren. Van grote groepen, tot het drinken van een glas wijn bij een selectie van kleine gerechten aan de bar. Voor elke gelegenheid en samenstelling hebben we een juiste setting, en een passende plek voor een familiaire culinaire ervaring.

Zo weeft het verhaal van de Caron restaurants zich als een rode draad door de straten van Amsterdam. Begonnen als een droom en uitgegroeid tot een familiebedrijf dat gasten verwelkomt als oude vrienden, hen omringend met warmte, gastvrijheid en de authentieke smaken van de Franse keuken, allemaal op de Caron-manier.

à table!

-->
Get a glimpse of what goes on at our restaurants.
Choose the Instagram account you want to visit.
Pick the restaurant you want to make a group reservation at.